Album 1


Jongehondendag NBTC Culemborg 25 juni 2016

Het hele nestje is vandaag compleet aanwezig, inclusief Viggen en Emma. De keuring verloopt succesvol: alle hondjes worden positief beoordeeld. Rosa krijgt het gouden lintje, Vrij en Boelie krijgen zilver.

Ze zijn ook erg mooi geworden nu we ze terugzien, voor het eerst na hun vertrek uit het nest.

foto’s gemaakt door Shanna Huisman


Vrij heeft het erg naar zijn zin in en om Heerenveen

foto’s gemaakt door Shanna Huisman – omstreeks 10 weken


Rosa is nu alleen met Emma en dat geeft een andere verhouding. Er wordt veel en intens gespeeld.

Mee naar Tuinpark en atelier, foto’s van 19 februari. Inmiddels 9 weken oud en 3125 gram.


Meer foto’s van 11 februari


Een feestje om met mooi weer naar de hondenschool van Yvonne en Paul te mogen. Heerlijk rennen en spelen en wat een belangstelling! Poseren moeten we nog wel leren….

foto’s gemaakt door Yvonne de Vijlder – 11 februari 2016


7 weken oud wegen wij samen meer dan 7,5 kg. We maken leuke uitstapjes naar buiten en naar de keuken of het balkon. En we zijn ook al naar de dierenarts geweest. Reuze avontuurlijk allemaal. Stadse geluiden kennen we al en we krijgen veel bezoekjes hier.

We worden al wat vrijpostiger en zijn bijna klaar voor onze verhuizing. Vlees eten vinden we nu heerlijk en ook de brokjes zijn top. Moeder komt nog met een lekker toetje of we hebben rijstepap. Wat een heerlijk leventje.

Balkonscenes 7 weken 


6 weken oud


Wij zijn nu al 5 weken op deze wereld en we vermaken ons opperbest! Onze speeltuin heeft nu een echte hondenheuvel. We klauteren erop en verdedigen ons daar en wat een uitzicht over de vallei!

Meneer Vrij weegt al meer dan 2 kilo! Als hij zich te stoer gedraagt nemen de dames Rosa en Boelie hem samen even onderhanden. Trouwens ook alleen kunnen de ladies er wel wat van! We zijn toch Border Terriërs nietwaar!?

We zijn heel senang in onze eigen arena, maar een uitje naar de keuken van het huis vinden we nog best een beetje eng. We zullen er wel aan wennen. In plaats van pap, eten we nu lekker vers vlees en moeder heeft daarna nog heerlijke warme melk toe!


4 weken oud, wegen de teefjes 1465 gram en het reutje 1650 gram.

De speelruimte is volop in gebruik en er worden nieuwe mogelijkheden ontdekt in de tunnel en achterom de werpkist. De pap-momenten verlopen steeds beter. Uitdagen en liefkozen gaan hand in hand in de puppy-samenleving. Even de onderlinge kracht uitproberen gaat samen met tolerantie. Ze zijn aan elkaar gewaagd en hebben het erg leuk. Ook moeder geeft af en toe les.


Kraambezoek Yvonne en Kim op 10 januari 2016. Foto’s gemaakt door Kim de Vijlder.


Nu zijn we 3 weken oud en wegen we samen al 3550 gram. 10 januari 2016.

We lopen en ravotten wat en we zijn groter gaan wonen met een echte speeltuin!


Vandaag zijn we 2 weken oud en wegen we samen al 2520 gram, circa 3,5 keer het geboortegewicht. 3 januari 2016


Op de laatste dag van het jaar gaan de eerste oogjes open! Foto’s nieuwjaarsdag 2016


De pups zijn een week oud en al meer dan verdubbeld in gewicht, ruim een pond elk.

Emma gaat heel ontspannen met ze om en is een zorgzame moeder, die direct toesnelt zodra er een pup begint te piepen. Zelf moet ze nog wat aankomen, alles gaat naar de pups.


Emma doet het geweldig goed, de perfecte bevalling na 59 dagen dracht. Op 20 december 2015 zet zij een mooie gewichtige drieling op de wereld, met dank aan Viggen


Emma in Veneto, Venetië en bij Villa Rotonda (Vicenza) – september 2015