In memoriam

Onze dierbare herinnering aan Emma I

Van 1994 tot en met 2013 was Cloudcastle’s Emma ons trouwe en dappere maatje.

Zij werd 18,5 jaar oud en leefde tot op hoge leeftijd een sterk en gezond leven.

Emma werd geboren in Kamperland (Zeeland) bij de kennel Cloudcastle van Annie Versluis uit een nestje van vijf.

Ze kwam als pup van 7 weken bij ons wonen op de Binnenkant in Amsterdam en had een vrolijk en gevuld leventje. Na enkele Martin Gaus cursussen in Bussum waren de baasjes en hond goed op elkaar ingespeeld. Ze was overwegend zachtaardig van karakter en had vele vriendjes en vriendinnen om mee te spelen. Ze ging altijd met ons mee op de vakanties, naar Frankrijk en Italië en ze kende uiteindelijk alle vakantiehuizen en hotels waar we vaker kwamen. Ook in Italië kreeg ze vriendjes en kende ze onze verhuurster goed. Op latere leeftijd vond ze al dat reizen niet meer zo tof en lieten we haar logeren bij Peter’s ouders in België, die daar ook heel veel plezier aan hebben beleefd.

Onvergetelijk was het zeilen met haar op de Loosdrechtse Plassen, waarbij ze al snel wist wat overstag betekende en bij het horen van “klaar voor overstag” ook direct klaarstond om van plaats te gaan wisselen.

Thuis op de Binnenkant had Emma altijd volop belangstelling, van buren, passanten, hondenliefhebbers, van Minges en van Ans en Rawi, die heel vaak haar oppas waren.

Op haar nieuwe adres, toen we verhuisd waren, was dat niet anders; ze creëerde de belangstelling zelf door haar vrolijke en nieuwsgierige houding naar anderen.

Cloudcastle’s Emma  26 oktober 1994 – 1 mei 2013