Pups


Op 6 november 2019 is het eerste nestje van Rosa en Furry Friend geboren

Er zijn 5 pups geboren, 3 teefjes en 2 reutjes, alle grizzle and tan
De geboorte verliep zeer voorspoedig en duurde minder dan 3 uur, waarbij in de eerste 40 minuten 3 van de 5 pups ter wereld kwamen. De pups variëren weinig in gewicht 210 – 235 gram. De dracht duurde 60 dagen.

Op 7 september is Rosa gedekt door Furry Friend in Molinella (Bologna) in Italië. Furry Friend is Italiaans kampioen.

Het liefdeskoppel Rosa en Furry

Op 7 september heeft Rosa een romantische ontmoeting gehad met Furry Friend, de aanstaande vader van haar pups

Rosa ofwel DutchDockLands Roselyn Hortense, is in december 2015 bij ons geboren uit het eerste nestje van Emma II. De vader was Viggen ofwel Nederlands Kampioen Voodoo Games from Dawi’s Rhapsody.

Italiaans Kampioen Furry Friend Ketinela is in augustus 2017 geboren in Tsjechië, uit de combinatie van Calcavela Ketinela met de uit Amerika afkomstige reu Ch McHenry’s Cowboy Henry. Hij is daarna als veelbelovende pup opgenomen in de kennel Lantaka van Giovanna Galleri in Molinella (BO) in Italië. Hij heeft al mooie kwalificaties behaald op vele hondenshows, waaronder een indrukwekkende reeks CAC / CACIB en hij is Italiaans Kampioen. Ook zijn er al leuke nakomelingen ondanks zijn nog jonge leeftijd. Een belangrijk aspect bij de keuze voor deze reu: hij is klein van formaat; veel Bordertjes in Nederland zijn groter dan het ras als kenmerk wenst. De vaderlijn (met enkele kampioenen) komt volledig uit de Verenigde Staten van Amerika.

Rosa en Furry zijn allebei getest als SLEM Clear en hebben een goede gezondheid.

Het allerbelangrijkst is evenwel het evenwichtige en stabiele karakter van Furry Friend, waar we als fokker veel belang aan hechten. Rosa vond Furry snel aantrekkelijk en liet hem rustig begaan. Wij zijn Giovanna zeer dankbaar voor de beschikbaarheid van Furry Friend om deze combinatie met Rosa mogelijk te maken!

Stamboom Furry, voluit: Furry Friend Ketinela


Stamboom Rosa, voluit: DutchDockLands Roselyn Hortense


8 februari 2018 is het tweede nestje van Emma geboren uit de combinatie met Ori

DutchDockLands Lord Grantham – Max – reu – NHSB 3110903

DutchDockLands  Lord Duckworth – Pip – reu – NHSB 3110902

Na een probleemloze dracht van bijna 9 weken, zijn in de vroege nacht van 8 februari twee mooie reutjes geboren, grizzle and tan. De pups wogen bij de geboorte 225 en 236 gram en zijn een dag later al samen 60 gram zwaarder. Dat gaat goed! Emma is dan ook een heel goede moeder voor de twee jongens.

De vader is Nederlands Kampioen Oriflamme Fiery Lucifer

Het liefdeskoppel Emma en Ori

Op 8 december 2017 heeft Emma een romantische ontmoeting gehad met Ori, de aanstaande vader van haar pups

Nederlands Kampioen Oriflamme Fiery Lucifer is op 17 februari 2015 in Tsjechië geboren uit de combinatie van Ch. Glen Mara Half Way To Heaven (Kitty) met de Franse reu Ch. Gueville Hywel Ever Blue, een goed gekozen combinatie. Er werden twee pups geboren, een teefje en een reutje.

Ori is door de kennel Van de Ossekoele geïmporteerd naar Nederland en werd in korte tijd Nederlands Jeugdkampioen (2016) en Nederlands Kampioen (zomer 2017). Zijn naam komt intussen al voor in vele combinaties in de Border fokkerij. Zijn internationale afstamming toont in de voorouderlijke lijnen vele kampioenshonden.

Het belangrijkst is natuurlijk toch het rustige en stabiele karakter van Ori, waar veel fokkers voor zullen vallen. Emma was vrijwel direct ontvankelijk voor zijn charmes en liet hem daarna rustig begaan. Wij prijzen ons gelukkig met de beschikbaarheid van deze reu in Nederland.

Stamboom Ori, voluit: Oriflamme Fiery Lucifer


Op 20 december 2015 heeft Emma drie prachtige pups gekregen uit de combinatie met Viggen

DutchDockLands Claybourne Clyde – Vrij – reu – NHSB 3027691

DutchDockLands Audrey Roselyn – Boelie – teefje 1 – NHSB 3027692

DutchDockLands Roselyn Hortense – Rosa – teefje 2 – NHSB 3027693

Rosa blijft bij ons

De vroege kerstcadeautjes zijn allemaal Grizzle and Tan
Emma en de puppy’s maken het goed

Het eerste teefje van 258 gram werd om 13:00 uur geboren
Het tweede teefje van 220 gram kwam precies een uur later om 14:00 uur
Het reutje van 245 gram kwam als laatste om 15:40 uur

De kleur van de vacht wordt lichter naarmate de pups zullen groeien, Emma is zelf ook zo donker begonnen.
De vader van het nestje is Viggen (Voodoo Games from Dawi’s Rhapsody).

Het jonge koppel Emma en Viggen

Emma heeft op 22 oktober 2015 met plezier de middag doorgebracht met Viggen, de vader van de pups

Viggen (Nederlands Kampioen Voodoo Games from Dawi’s Rhapsody) is geboren op 29 maart 2014, bij de kennel Dawi’s Rhapsody uit de combinatie van Lizzy (Ch Fine Features of Dawi’s  Rhapsody) met de Zweedse reu Ismo (Ch Toftahill Game on). Viggen heeft een mooie internationale afstamming met vele (meervoudige) kampioenen in de voorouderlijke lijnen. Ismo (Ch Toftahill Game On) was ook tweemaal Cruftswinner.

Wat natuurlijk vooral telt is dat het leuke Borders zijn met een goed karakter. Voor Viggen geldt dat beslist! Nu wij hem zelf bezig hebben gezien met Emma weten we dat zeker en het is een heel geschikt koppel. We hebben vol bewondering naar hem gekeken en hij heeft Emma echt veroverd met alle egards en zijn natuurlijke charme.

Stamboom Viggen


Terugblik

Het Ruby Hills nestje van Muppet, de moeder van Emma

Emma werd geboren In Haaren (N Brabant) in het eerste nestje van Muppet (Linmarrick Exclusive Emerald) bij de kennel Ruby Hills van Birgit Melis. Dit was het eerste Bordernestje van de kennel. De geboortedatum is 10 mei 2013 en Emma kwam op 5 juli bij ons wonen in Amsterdam. Emma heeft op de foto het roze bandje om de hals.

Muppet (Ruby Hills Exclusive Emerald) met haar eesrte nestje

V: Boris (Linmarrick Big Born Benjamin) en M: Muppet (Linmarrick Exclusive Emerald)

Het eerste nestje van Muppet telt 7 pups (5 reutjes en 2 teefjes) alle Grizzle and Tan.

Ruby Hills Tip Top Topaz – Carlo

Ruby Hills Outlaw Onyx – Bram

Ruby Hills Irresistible Indigo – Joep

Ruby Hills Smashing Smaragd – Mats

Ruby Hills Naughty Nirvana – Aaie

Ruby Hills Emerald Enjoy – Emma

Ruby Hills Pink Poshy Pearl – Noor


Emma’s eerste stappen in haar nieuwe thuis op 5 en 6 juli 2013, definitief vertrokken uit het nest. Ze had er geen problemen mee.